Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega ClassVR - Premium + 8-Pack

60 000 SEK

Tillfälligt slut - snart i lager
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

ClassVR - Premium + 8-Pack

NYHET 2022!
Nu uppgraderar vi våra 8-pack med ett mycket större minne för att kunna lagra fler egna bilder och filmer på headseten. Det är mycket populärt att lagra in egenproducerade filmer som det nu finns större plats att lagra.
Vi höjer oss från 32 MB-64 MB.

ClassVR är en komplett VR helt anpassad för klassrummet! Paket innehåller 8 st. VR-glasögon som levereras i en kraftig välventilerad förvaringslåda som dessutom fungerar som laddningsplats för headseten. Du behöver inga mobiltelefoner och du får tillgång till flera hundra olika VR-upplevelser. Undervisa om hållbar utveckling på ett helt nytt sätt redan i höst! Ta med dina elever ut i världen till regnskogen, haven, antarktis och floderna. Låt dem uppleva en naturkatastrof på nära håll för att sedan starta intressanta diskussioner om hur vi kan påverka jordens natur. Eller har du planerat ett rymdtema i höst? Grattis, nu kan du nämligen ta med dig dina elever till månen och mars! Möjligheterna är nästan obegränsade med den nya generationens VR-glasögon. De är dessutom designade för att de ska vara enkla att använda och framförallt säkra och anpassade till barn. ClassVR är användbara i alla skolämnen för att ge elever en stark upplevelse. Tänk på att elever lär sig ca. 10 % av vad de läser och 90 % av vad de upplever.

Med en 360-graderskamera kan du eller eleverna göra egna foto eller filmer som sedan kan studeras i VR-glasögonen. Du kan även ladda upp dessa på portalen och efter granskning kan dessa bli tillgängliga för all världens användare av ClassVR.

På portalen finns nu över 1000 VR-bilder och filmer, cirka 50 färdiga lektioner, men även cirka 30 AR-modeller. AR innebär att en virtuell modell sätts in i en verklig miljö. Ett exempel är ett animerat hjärta som kan vridas med händerna och studeras runt om.

En annan intressant tillämpning är att eleverna kan rita egna 3D-modeller som sedan laddas till headsetet via portalen. Nu kan modellen vridas runt i alla riktningar och studeras.

Förutom det material som finns på portalen går det att ladda ner en mängd annat material. Mängden bilder och filmer utökas ständigt. Det går också via appen CoSpaces Edu att programmera (Blockly) figurer som sedan styrs och studeras i VR.

VR-glasögonen har justerbara remmar vilket gör dem enkla att anpassa för både barn och vuxna. Vad som visas styrs vanligen av läraren via portalen men det är också möjligt att ladda många miljöer på en gång. Användaren laddar då enskilda miljöer genom att med gester välja lämplig ikon. Det går också att använda knapparna på sidan. För att gå runt i miljöerna lutar man på huvudet istället för att vrida hela kroppen runt vilket ger en lugnare klassrumsmiljö. Glasögonen har justerbart fokus samt in/utgångar för minneskort, hörlurar med mera. Det inbyggda batteriet håller normalt en hel dag innan det behöver laddas. Laddningen sker i den kraftiga förvaringslådan som är överhettningsskyddad.

Då ClassVR är ett komplett koncept krävs tillgång till ClassVR-portalen även om vissa funktioner fungerar utan denna. För att få tillgång till portalen måste skolan lösa en årlig licens, Alega art.nr. VR2. Det finns ingen begränsning i antalet användare så det är fullt möjligt att köpa ett set med glasögon och senare komplettera med flera utan att betala för en ny licens. Licensen ger tillgång till allt färdigt material men också 100 GB molnlagring för egna spellistor, bilder, filmer med mera. Grundläggande hjälpavsnitt finns också tillgängligt via portalen.

Det är relativt enkelt att komma igång med ClassVR men för att få ut mesta möjliga rekommenderas att varje skola eller annan användare också beställer en onlinekurs, Alega art.nr. VR3, där de många funktionerna beskrivs tydligt med text samt förklarande videolektioner. Detta är en engångskostnad och det finns ingen begränsning i tid eller antal användare.

ClassVR är utvecklat av företaget Avantis i England, vilka också hjälper till med teknisk support. För att få än mer ingående information om ClassVR se www.classvr.com

Jämförelse Class-VR / ClassVR- premium

Kamera: 8 MP/13MP och nu 64 MB i 8-packen.

Processor: Quad - Core ARM Cortex-A17/Octa-Core Qualcomm Snapdragon TM XR1

Utrymme: 16 GB/32 GB

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.