Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Sky-Watcher Explorer-130 mm Spegelteleskop (med motor)

4 150 SEK

Tillfälligt slut - snart i lager
Skrymmande artiklar
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Explorer-130 mm Spegelteleskop (med motor)

Sky Watcher 130 mm Explorer teleskopet är en vinnare i många tidnings och forumtester. Det är verkligen ett slående exempel där man får valuta och god prestanda för pengarna. Det spelar ingen roll hur bra optiken är om stjärnkikarens montering inte är stadig. EQ2 monteringen är robust konstruerad och beprövad i många år. Den bär vikten av teleskopet och fungerar bra även med extravikten av tillbehör såsom kameror etc. Den inkluderade motordrivningen är en fantastisk funktion och är en uppgradering för de flesta andra teleskop. Vilket nybörjar komplettpaket skall jag välja?

Skywatcher Explorer-130M spegelteleskop med motor

Vårt första test på Sky-Watcher Explorer-130 var att kontrollera kollimeringen av speglarna, som vi såg var mycket väl riktade. Detta teleskop har en av de största speglar i sin prisklass, vilket är en stor fördel eftersom det innebär att det kan samla in mer ljus. Optiskt, kvaliteten på synfältet medan man inspekterade stjärnan Altair var mycket bra med det medföljande 25mm okularet. Stjärnan var skarp över 80 procent av tiden, med endast smärre förvrängning nära fältets kanter.... Med beaktande av allt, detta teleskop gjorde det roligt och relativt problemfritt att observera natthimlen.... Fantastisk utsikt tillsammans med användarvänlighet.
BBC Sky At Night Magazine

Motorn som driver teleskopet är ingen onödig lyx - motorns funktioner kompenserar den dagliga jordens rotation och stabiliserar effektivt teleskopet så att det observerade målet tycks stå stilla i okularet. Explorer-130 har även manuella slowmotion-handtag som gör att du kan granska ett mål med hög förstoring utan motor, men med större förstoring kan detta kännas som tricket att gnugga magen och klappa ditt huvud på samma gång!

Motorn är en stor välsignelse och låter dig få ut det bästa av instrumentet och ger dig även möjlighet att göra motorguidadad astro-fotografering.

130 mm spegeln i detta instrument är av utmärkt kvalitet och är kapabel under goda väderförhållanden att leverera förstoringar upp till 260x. En fantastisk prestation för ett teleskop i denna prisklass. Brännvidden på 900 mm ger mycket fina förstoringar som uppnås enkelt utan att använda obehagligt korta brännviddsokular. 130 mm bländaren gör detta teleskopet all-roundanvändbart som ger högupplösta bilder av månen, planeter och andra föremål i solsystemet samt deep sky objekt såsom galaxer och nebulosor.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 14 år
Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden. Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:

  • Explorer-130 spegelteleskop
  • Okular (1,25"): 10 mm och 25 mm
  • 2x Barlow Lins
  • Rödpunktssökare
  • EQ2 montering
  • Motorstyrning med handkontroll
  • Aluminiumstativ med tillbehörsfack

För användning av solfilter

Vill du observera solen? Då måste du använda ett lämpligt solfilter! Till denna modell rekommenderar vi Baader-Planetarium Solfilter ASTF 120 (140-180mm).

Produktmanualer

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.