Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Lascells Plancks konstant - experiment

1 525 SEK

Finns i lager. Levereras vanligtvis inom 2 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Plancks konstant - experiment

Ett klassiskt experiment för att räkna ut Plancks konstant genom den spänning som krävs för att "tända" respektive våglängd/färg.

Moderna lysdioder som täcker intervallet från blått till infrarött. Genom att notera den spänning vid vilken varje LED börjar avge ljus kan en graf där energiinmatning som funktion av ljusets frekvens plottas och ett ungefärligt värde av Plancks konstant beräknas.

LED-lamporna är monterade i en fristående låda med spänningsstyrning och övervakningspunkter för ström och spänning. Ett skyddsmotstånd ingår för att förhindra skador på lysdioderna.

Komplett med allt som behövs förutom en spänningskälla på 5V DC, till exempel Alega nr. MC305D, EL100 eller EL101 samt sladdar som EK31AR och EK31AS.

OBS! Alega är godkänd distributör av produkter från brittiska Lascells vilket innebär att ni kan beställa allt från deras hemsida (www.lascells.com) genom oss. Ring eller mejla för prisuppgift och leveranstid. Lascells är unika genom att de tillverkar nästan alla produkter själva.

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.