Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega Spinosaurus, tand-fossil - avgjutning

229 SEK

Finns i lager. Levereras vanligtvis inom 2 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Spinosaurus, tand-fossil - avgjutning

Spinosaurus tandfossil E mäter 114,3 mm. Fossilet är gjutet i polyuretan och är av museikvalitet. Tillverkad i USA.

Spinosaurus aegyptiacus är det vetenskapliga namnet. Vår exakta Spinosaurus tandreplika är i museikvalitet och kan användas som undervisningsverktyg, i museiutställning eller som heminredningsdetalj och är en prima present till fossilsamlaren.

Spinosaurus eller Spinosaurus aegyptiacus som betyder ryggödla är ett släkte av theropoddinosaurier som levde i det som nu är Nordafrika, under de övre Albian till övre Turonian stadierna av kritaperioden, för cirka 112 till 93,5 miljoner år sedan. Spinosaurus var bland de största av alla kända köttätande dinosaurier, nästan lika stor som eller till och med större än Tyrannosaurus, Giganotosaurus och Carcharodontosaurus.

Dinosauriens skalle hade en smal nos fylld med raka koniska tänder som saknade tandning. Det fanns sex eller sju tänder på vardera sidan av den främre delen av överkäken, i premaxillerna, och ytterligare tolv i båda maxillerna bakom dem.

Den andra och tredje tanden på varje sida var märkbart större än resten av tänderna i premaxillen, vilket skapade ett utrymme mellan dem och de stora tänderna i den främre överkäken; stora tänder i underkäken mötte detta utrymme. Spinosaurus aegyptiacus nosspets som höll de få stora främre tänderna var expanderad och en liten kam fanns framför båda ögonen.

Spinosaurus aegyptiacus är känd för att ha ätit fisk, och de flesta forskare tror att den jagade både landlevande och vattenlevande byten; bevis tyder på att denna utdöda dinosaurie levde både på land och i vatten som en modern krokodil gör. Spinosaurus aegyptiacus utmärkande taggiga ryggar, som var långa förlängningar av ryggkotorna, blev minst 1,65 meter långa och hade sannolikt hud som förband dem och bildade en segelliknande struktur.

Rike: Animalia

Fylum: Chordata

Familj: Dinosaurier

Grupp: Saurischia

Grupp: Theropoda

Familj: †Spinosauridae

Stam: †Spinosaurini

Släkte: †Spinosaurus

Typ av art: Spinosaurus aegyptiacus

Bevarandestatus: Utdöd

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.