Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega Tellurium

11 070 SEK

Finns i lager. Levereras vanligtvis inom 2 arbetsdagar.
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Tellurium

Genom att kunna se fenomen som skymning, gryning, årstider och månfaser i tre dimensioner är plötsligt förståelsen för vitala delar i läroplanen mycket väl åskådliggjorda. Genom systemets rörelse kan ni få en känsla för jordens rotation och månens "månadslånga" omlopp runt Jorden och årets gång.

Tellurium

Fresnell-linsen kan justeras och ger i rätt läge helt parallella strålar vilket gör att gränszonen mellan ljus och mörker blir tydlig. Men du kan också flytta den så att ljuset faller mer fokuserat för att kunna diskutera gryning och skymning eller mer utspritt för att t.ex. täcka in månens faser etc.

Jordaxelns lutning gör det möjligt att visa vårdagjämning och höstdagjämning samt midvinter- och midsommarsolstånd. Du kan också vinkla månens läge för att förklara varför det ibland blir solförmörkelser och månförmörkelser och ibland inte.

Alla delar flyttas för hand så att du slipper blanda ihop olika fenomen för eleverna. Således är också telluriet lättare att manövrera för både elever och lärare.

Med Telluriet följer lärarhandledning på svenska och även en video (på engelska) som visar hur man enkelt kan använda telluriet för olika demonstrationer.

  • Jordglobens diameter: 15 cm
  • Fresnellinsens diameter: 16 cm
  • Ljuskälla: Halogen, 12 V/20 W
  • Spänningskälla: Adapter 230 V
  • Längd, höjd, bredd: 72 x 37 x 25 cm
  • Vikt: 4 kg
Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.