Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega Therizinosaurus, klo-fossil - avgjutning

695 SEK

Tillfälligt slut - snart i lager
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Therizinosaurus, klo-fossil - avgjutning

Therizinosaurus Dinosaurieklo 498 mm. Klon är en avgjutning i polyuretan och är av museikvalitet. Tillverkad i USA.

Denna klo är en kopia av den rekordstora och sällsynta dinosaurieklon från kritaperiodens Khazakstan och Inre Mongoliet. Den är av museikvalitet och gjuten i hållbara polyuretanhartser.

Denna fina Therizinosaurus Claw-fossil kommer att glädja alla dinosaurieälskare och samlare!

Therizinosaurus (Scythe lizard) levde för 66 miljoner år sedan. Therizinosaurus eller Therizinosaurus cheloniformis är ett släkte av mycket stora theropoddinosaurier.

Therizinosaurus består av den enda arten T. cheloniformis, som levde under den sena kritaperioden och var en av de sista och största representanterna för sin unika grupp, Therizinosauria. Det mest utmärkande draget hos Therizinosaurus var förekomsten av gigantiska klor på vart och ett av de tre fingrarna på frambenen.

Dessa var vanliga bland Therizinosaurierna men särskilt stora hos Therizinosaurus. Klorna är de längsta man känner till från något djur. Klorna var relativt raka, endast gradvis avsmalnande till en spets, samt extremt smala och tvärgående tillplattade.

Therizinosaurus eller T cheloniformis identifierades slutligen som någon form av theropoddinosaurie 1970, men det var inte förrän de närbesläktade Segnosaurus och Erlikosaurus upptäcktes som den slutligen identifierades som en "segnosaurid", en bisarr familj av theropoder med långa armar, gängliga halsar, pottmagar och en smak för växtlighet snarare än kött.

Therizinosaurus ovanliga armar och kroppsanatomi (extrapolerad efter släktingar) har nämnts som ett exempel på konvergent evolution med chalicotheriiner och andra främst växtätande däggdjur, vilket tyder på liknande matvanor.

De långsträckta handklorna hos Therizinosaurus var mer användbara för att dra vegetation inom räckhåll snarare än att användas för aktiv attack eller försvar på grund av deras bräcklighet, men de kan ha haft en viss roll för att skrämmas. Dess armar var också särskilt motståndskraftiga mot stress, vilket tyder på en robust användning av dessa lemmar.

Therizinosaurus var ett mycket långt djur, som sannolikt hade en minskad konkurrens om lövverket i sin livsmiljö och överglänste rovdjur som Tarbosaurus.

Ytterligare fossilfynd på 1970-talet hjälpte paleontologer att rekonstruera denna dinosaurie som en 10 meter lång, fem ton tung, tvåbent koloss. Som sådan är Therizinosaurus den största identifierade therizinosaurien, och den vägde bara några ton mindre än den ungefär samtida Tyrannosaurus Rex.

Rike: Djur

Fylum: Chordata

Familj: Dinosaurier

Grupp: Saurischia

Grupp: Theropoda

Familj: †Therizinosauridae

Släkte: †Therizinosaurus

Art: †T. cheloniformis

Binomiskt namn: †Therizinosaurus cheloniformis

Bevarandestatus: Utdöd

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.