Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega Tyrannosaurus rex klo-fossil - avgjutning

649 SEK

Tillfälligt slut - snart i lager
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Tyrannosaurus rex klo-fossil - avgjutning

Detta T-rex-tåfossil är en avgjutning av museikvalitet och gjuten i hållbara polyuretanhartser. Klon är tillverkad i USA.

Att få hålla denna klo i handen är fantasiäggande för ung som gammal, nyfiken som storsamlare!

Mått 172mm.

Tyrannosaurus Rex är ett släkte av coelurosauriska theropoddinosaurier. Arten Tyrannosaurus rex (rex betyder "kung" på latin), ofta kallad T. rex eller T-Rex, är en av de mest välrepresenterade av de stora theropoderna.

Tyrannosaurus levde i hela det som nu är västra Nordamerika, på det som då var en ökontinent som kallades Laramidia. Tyrannosaurus hade ett mycket större utbredningsområde än andra tyrannosaurider.

Fossil finns i en mängd olika bergsformationer från Maastrichtian-perioden i den övre krita-perioden, för 68 till 66 miljoner år sedan. Tyrannosaurus rex var en av de största landlevande köttätarna genom tiderna.

Ett av de största och mest kompletta exemplaren, med smeknamnet Sue (FMNH PR2081), finns på Field Museum of Natural History. Sue mätte 12,5 m, var 3,65 m lång vid höfterna och uppskattas ha vägt mellan 8,4 ton. Ett exemplar med smeknamnet Scotty (RSM P2523.8), som finns på Royal Saskatchewan Museum, uppges vara 13 meter lång. Den största kända Tyrannosaurus rex-skallen är över 1,5 meter lång. Stora öppningar i skallen minskade vikten.

Tyrannosaurus skalle skiljde sig markant från de stora theropoder som inte tillhörde tyrannosauriderna. Den var extremt bred baktill men hade en smal nos, vilket möjliggjorde ett ovanligt bra stereoseende. Skallbenen var massiva och nasalbenen och vissa andra ben var sammanväxta, vilket förhindrade rörelse mellan dem; men många innehöll en "bikaka" av små luftrum och var därför lättare. Dessa och andra skallförstärkande egenskaper är en del av tyrannosauridernas trend mot ett allt kraftigare bett, som lätt överträffade bettet hos alla icke-tyrannosaurider.

Spetsen på överkäken var U-formad vilket ökade mängden vävnad och ben som en tyrannosaurie kunde slita ut med ett bett, även om det också ökade påfrestningarna på framtänderna. Handla fler dinosaurieklor av museikvalitet i Dinosaur Claw Store

Domän Eukaryoter, Eukaryota

Rike Djur, Animalia

Stam Ryggsträngsdjur, Chordata

Understam Ryggradsdjur, Vertebrata

Klass Kräldjur, Reptilia

Underklass Diapsider, Diapsida

Infraklass Härskarödlor, Archosauria

Överordning Dinosaurier, Dinosauria

Ordning Ödlehöftade dinosaurier, Saurischia

Underordning Theropoder, Theropoda

Infraordning Coelurosaurier

Överfamilj †Tyrannosauroider

Familj †Tyrannosauridae

†Tyrannosauridae

Släkte †Tyrannosaurus, Osborn 1905

Art †T. rex

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.