Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp
Leverans inom 1-3 arbetsdagar
Betala säkert med Klarna
14 dagars öppet köp

Alega Velociraptor mongoliensis klo - avgjutning

235 SEK

Tillfälligt slut - snart i lager
Storlek: En stl
Artikelnr:

Snabb leverans
14 dagars returrätt
Kostnadsfri rådgivning 0511 - 104 11
 

Produktinformation

Velociraptor mongoliensis klo - avgjutning

Velociraptor mongoliensis klo-avgjutning. Denna klo mäter 66mm.

Klon är gjuten i polyuretan och är av museikvalitet. Tillverkad i USA.

Vår exakta klo kan användas som ett undervisningsverktyg, på museum eller som del i dinosauriesamlarens dekorativa inredning.

Velociraptor betyder "snabb tjuv" och är en dromaeosaurid teropoddinosaurie som levde för cirka 75 till 71 miljoner år sedan under den senare delen av kritaperioden.

Velociraptor mongoliensis (som också var den art som figurerade i filmen Jurassic park (även om det i boken inte går att peka på exakt art) var en tvåbent, fjäderklädd köttätare med lång svans och en förstorad, segelformad klo på vardera bakfoten, som tros ha använts för att atackera och sprätta upp byten. Velociraptor kan särskiljas från andra dromaeosaurider genom sin långa och låga skalle, med en uppåtvänd nos.

Velociraptor mongoliensis var en medelstor dromaeosaurid, med vuxna djur som mätte upp till 2 meter långa, c:a halvmetern höga vid höften. De vägde upp till 33 kg. Skallen, som blev upp till 248mm lång, var unikt uppåtböjd, konkav på ovansidan och konvex på undersidan. Käkarna var försedda med 26-28 tänder på vardera sidan med brett mellanrum, var och en mer kraftigt tandad på baksidan än på framsidan.

Velociraptor mongoliensis hade ett stort manus ("hand") med tre starkt böjda klor, som i konstruktion och flexibilitet liknade vingbenen hos moderna fåglar. Den andra fingern var den längsta av de tre fingrarna, medan den första var kortast.

Handledsbenens struktur förhindrade rörelseförmågan i handleden och tvingade "händerna" att hållas med handflatan inåt. Den första tån på foten var kort. Velociraptor gick endast på sina tredje och fjärde tår.

Den andra tån, som Velociraptor mongoliensis är mest känd för, var mycket modifierad och hölls upplyft från marken. Den bar en relativt stor, segelformad klo, typisk för dromaeosaurid- och troodontiddinosaurier. Den förstorade klon, som kunde bli över 64mm lång runt ytterkanten, var sannolikt ett rovdjursredskap som användes för att slita i eller hålla fast ett kämpande byte.

Domän Eukaryoter, Eukaryota

Rike Djur, Animalia

Stam Ryggsträngsdjur, Chordata

Understam Ryggradsdjur, Vertebrata

Klass Kräldjur, Reptilia

Underklass Diapsider, Diapsida

Infraklass Härskarödlor, Archosauria

Överordning Dinosaurier, Dinosauria

Ordning Ödlehöftade dinosaurier, Saurischia

Underordning Theropoda

Infraordning Coelurosauria

Parvordning †Deinonychosauria

Familj †Dromaeosauridae

Underfamilj †Velociraptorinae

Släkte †Velociraptor

Storlek: En stl

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.